tilbage til start

Jagt


Jeg kan ligeså godt melde klart ud

JEG FORSTÅR DET IKKE!!

Jeg forstår simpelthen ikke glæden ved at slå dyr ihjel for sjov.

Der findes over 175.000 jægere i Danmark - det er dælme mange og giver Danmark et af de allerhøjeste jagttryk i verden.

Der bliver nedlagt - indberettet - 170.000 pattedyr. Hold da op - og 1.650.000 fugle HOLD DA OP.

Det er jo fuldstændig astronomiske tal - og kære venner - det er levende væsner, vi snakker om.

   hare  bekkasin  rålam

Man kan vel dårlig kalde det jagt - det er masse nedskydning af især fasaner, gråænder og agerhøns. Selv fugle ned på en vægt under 100 g. må skydes - det er mindre end en solsort - WOW .

Også råvildt, harer, ræve og andre andefugle bliver genstand for morskabs jagt (hvoraf nogle har været fredede i EU - men så har Danmark bare givet Dansk Jægerforbund dispensation) .

Når vi andre forsøger, at få nogle fede natur oplevelser, ja så bliver man godt nok skuffet.


grågås
foto: danskeinsekter.dk

Gæs flygter i vild panik - rådyr forsvinder, inden man når at se dem - en gråand ses kun i bynære søer - ræv ser man aldrig ude på landet - jeg kunne blive ved - ØV - bare fordi man indløser jagttegn, så har man åbenbart ret til at skyde vores allesammens naturværdier.


grågæs
Foto: danskeinsekter.dk

Denne grågåse (hedder det sådan) familie har ynglet ved den samme sø i en lille by i flere år. Tænker, at de har fundet ud af, at her kan de være i fred.
Jeg står langt fra og alligevel kan man se, hvordan gasen er opmærksom på mig.


stop jagt

Jagt er det nye sorte - hvornår har Danmark jægere nok - 200.000 - 1.500.000 - 3.000.000 - der skal fandme mange dyr til for at tilfredsstille dræber trangen.

Dyr opdrættet kun til at skyde for sjov - igen

JEG FORSTÅR DET IKKE.


gråandfasan
Foto: danskeinsekter.dk

Jeg vil vove den påstand, at hvis der ikke var et minimum af kontrol, så ville vi ikke se en eneste rovfugl i agerlandet og omkring skovene.


havørnræv
Foto: danskeinsekter.dk

Stadig finder man forgiftede rovfugle og hvem ved hvor mange ræve, som bliver fanget i fælder og skudt, uden at det bliver indrapporteret.

Her er et citat fra DOF:

"Forbrydelser mod naturen har brug for sin helt egen politienhed. Opklaringer af faunakriminalitet er stort set ikke-eksisterende, og det er ikke godt nok, mener DOF BirdLife. Forslaget om et naturpoliti er på ny blevet aktuelt, efter et nyt DR-program har kastet sig over sagen om de fem giftdræbte havørne på Tåsinge i efteråret 2020".

Jeg vil vædde med, det har noget med jagt at gøre.

Alle fuglene er blevet forgiftet med stoffet Cabofuran som er et stof inden for pesticidgruppen og hvem fanden ligger inde med denne farlige gift, som har været forbudt i EU siden 2008 - ingen almindelig borger ville have interesse i at slå rovfugle ihjel. Det sker over hele landet, men der sker ikke en skid.

Politiet bruger ingen ressourcer på det.

En ræv ville have en gennemsnitsalder på ca. 10 år i naturen - men i Danmark har den en gennemsnitsalder på kun 2 år. Det er sku` da helt åndssvagt. Der går meget "ræve" viden tabt.
rævrævehvalprævehvalpræv


Foto: danskeinsekter.dk

Her står en fælde, selvom der ikke er nogle "skydefugle" som skal beskyttes.

Det er ulovligt og man ser det overalt. Der er ingen kontrol.

Jægerne bære en stor del af skylden for at vores mange små mårdyr er i drastisk tilbagegang.

Jeg udløste selvfølgelig fælden og I skal bare komme og brokke Jer.

Den lille skovsø var forøvrigt ret levende med salamandere og frøer og jeg vil vædde med, at når jeg kommer derud senere, så har de sat 50 gråænder ud og det kan sådan en lille sø slet ikke bære.


Der findes over 200.000 jægere i Danmark og dermed har Danmark et af de højeste jagtryk i verden.

Så kære "ny jæger" prøv at sætte dig ind i tingene, inden du løser jagttegn og tror, at du bare er med til at regulere bestandene og have en "dejlig" naturoplevelse.

         

Clipart: pinterest.com

Jeg ved dårligt, hvor jeg skal begynde. Prøver lige med nogle af de argumenter, man hører fra jægerne.

1. Jægerne sørger for naturpleje!!!

Næh - det gør de såmænd ikke - de plejer deres egne snævre interesser.  
Opdrætter skydefugle kun til morskabsjagt.

Jeg har set, at skovstykker bliver ryddet for at man kan så majs. Der er fodertønder overalt. Selv det mindste vandhul, har en fodertønde stående. Farvel til vandsalamandere - haletudser - vandkalve - guldsmede og mange andre.andefoder direkte ud i søen
Foto: danskeinsekter.dk

Her er der fri foder direkte i søen - det kommer der ihvertfald ikke noget godt vandmiljø ud af.
 

Jeg tænkte - hvad er andefoder egentlig - rent korn er det nok ikke, så prøvede lige, at undersøge lidt. 
Det her er en meget almindelig blanding.


Hvede:
Majs:
Sojaskråfoder:
Byg:
Solsikke afskallet:
Calciumcarbonat/kridt:
Lucernegrønpiller:
Monocaliumfosfat:
Fedtsyredestillater-palme:
Natriumclorid:
Vitaminblanding:


48,00% 
16,00%
14,00%
11,00%
  3,40%
  2,05%
  2,00%
  2,00%
  1,00%
  0,30%
  0,25%

Jeg kan da godt se nogle problematikker her. Dyrket foder til udsatte skydefugle - soja fra Sydamerika - palmeolie - FOSFOR som er et af de helt store problemer i vores vandmiljø i søer og vandhuller- salt - vitaminer.

Officielt udsættes der ca. 60.000 gråænder - uofficielt er man ret enige om, at det er langt over 300.000.
Jeg ved ikke, hvad en gråand spiser - og skider, men det er nok ikke småting.

Det er sjovt, for kan se, at både Naturstyrelsen og Flere dyreværns organisationer bl.a. Dyrenes Beskyttelse er ude på flere platforme og fraråde folk at foder ænder og svaner om vinteren.

Her kunne man måske godt savne en anelse proportion.

gråænder

                            
fodertønde ælling

Jeg har alt for mange gange set, at en ellers velfungerende lille skovsø med guldsmede - vandsalamander og alle mulige andre dyr, pludselig er død, fordi der er udsat 50 gråænder.

Jeg troede faktisk det var ulovligt, at ødelægge flora og fauna, hvor der lever krybdyr og padder, men åbenbart ikke for jægerne .

Så naturpleje NEJ - not so much.
    
 
2. Jægerne sørger for sunde bestande.

dooh homer simpson
Tegning: pinterest - danskeinsekter.dk

Det er simpelthen en løgn, som er blevet fortalt så mange gange, at mange mennesker tror på det.

Man holder ikke bestande sunde ved at bortskyde tilfældige og ofte de største og flotteste individer eller udsætte over 1 million skydefugle - gentager lige - over 1 million fugle - bare for at slå dem ihjel.

Fjerner oprindelig natur til fordel for skydefugle - laver indhegninger - spiller musik, så de kan vænne sig til støj - fjerner rovdyr, som kunne forgribe sig på deres kyllinger - planter majs, fodrer med korn i vand, ødelægger balancen i økosystemerne osv. osv.


gråænder på bagsmækken
Foto: rokslide.com 

Det er blevet meget moderne, når jægerne har skudt rup og stub på en eller anden mark eller sø, så nøjes de ikke med parade for sig selv med døde dyr i massevis - næh vi andre skal også se med, så i jagtsæson en pickup med åben bagsmæk fyldt med døde ænder kører gennem byen. Det er bare ikke fedt.

3. Hvis du spiser kød, skal du selv kunne slå det ihjel.

Ja - jeg kan jo ikke rigtig bruge Homer igen,  #### men for pokker da, vi lever i det 21. århundrede - kære jæger - kan du selv sy dit tøj - eller proppe en plastfyldning i en tand - eller ordne et brækket ben - hvis ja så ok - men ellers bliver det sku` nok lidt op af bakke kære jæger.


det er op af bakke - jæger

Det er lidt sjov, at man får ret til at slå vores allesammens dyr ihjel, bare man indløser et jagttegn.

I princippet er dyr jo deres egen, vi tror bare, at vi har håndsret over alle andre levende skabninger.

Jægerne er skyld i, at alle vi andre stort set ingen naturoplevelser får.

Hvis du ser en gråand, så er det i hvertfald i byen og et rådyr skal du virkelig være heldig med. Tænk hvis man kunne komme lidt tættere på og få nogle dejlige øjeblikke.

 dådyrdådyr

Ja - hvor får man da bare lyst til at plaffe løs.

Og jeg vil vove den påstand at alle populationer har kunnet regulere sig selv før jagtgeværet, men det er jo nok bare et vildskud!!!!!!!

Lige en ting mere og her må I undskylde - men alle de udstoppede dyr - høre ofte folk sige "det er i respekt for dyret"
NOT - det er et trofæ - stolthed over at have skudt et ekstra flot dyr - eller mindre kan også gøre det - har ofte set dyr i genbrugsbutikkerne, hvor man tænker - den skulle du nok bare have ladet dø i fred.

Døde dyr på væggen - det er ovenikøbet hot i den moderne indretning.


trofæ væg
foto: facebook Norge

Her tænker man jo uvilkårligt - der kunne godt have været lidt flere.... 

Jeg er slet ikke færdig, men trænger lige til en pause.....

Jeg vender tilbage med anskydninger - infiltrering i diverse naturorganisationer bl.a Danmarks Naturfredningsforening, så de i bedste fald har en vattet holdning til problematikkerne omkring jagt eller i værste fald - slet ikke vil udtale sig.

Eller hvordan det er lykkedes Dansk Jægerforbund, at gøre jagt til en fornøjelse, hvor skoleklasser inviteres til at se, hvordan dyr parteres og der fortælles spændende jagthistorier og om jagtens store betydning for naturen og om de farlige dyr i skoven - jo lobbyen i Danmarks Jægerforbund er på højde med Landbrug og Fødevarer.

andejagt
Foto: Jacob Kammen og skoven-i-skolen.dk

Jægere har en umættelig trang til at posere med de døde dyr og det ser da også sødt ud. Kig på nettet - der er ingen grænser.


Hej igen - næh har lige en ting mere, índen der er pause.

Har du nogensinde set en andejagt? Hvis nej, så prøv. Jeg har overværet flere på afstand og det foregår som følger:

Man finder et gods med en sø eller den lille dam på marken. Intet er for småt. Jægerne har betalt store summer for denne udfordrende jagt.

Man ser dem så stå tæt og jeg mener tæt rundt om søen eller vandhullet - man jager så de stakkels ænder op og så pløkker man ellers lystigt på kryds og tværs og man ser den ene efter anden blive skudt i smader og dratte i vandet - dette vandvid forsætter, indtil der ikke er en eneste and tilbage.

Foto: pinterest.com

Så indsamler man dem der er nogenlunde hele og holder jagtparade, hvor man ligger dem på rad og række og smiler ved tanken om sine formidable evner som jæger.

Eller som førnævnt - kører man i parade med de døde ænder på bagsmækken  - jo jo - cool.

Herunder harer på parade.

harejagtfasan jagt
Foto: Politikken og Lex.dk

Her tænker jeg - så tror da fanden, at man aldrig ser haren mere - der er langt over 100 - siger jeg bare.
Jeg har ikke rigtig nogen ord - mor siger altid, "kan man ikke sige noget pænt, så skal man tie stille".
Så jeg er FULDSTÆNDIG TAVS - ALTSÅ SOM I KOMPLET TOTAL TAVSHED.

Så er der pause.....

Kilde: danskeinsekter.dk