Jagt


Jeg kan ligeså godt melde klart ud - JEG FORSTÅR DET IKKE!!

Jeg forstår simpelthen ikke den glæde ved at slå dyr ihjel bare for sjov.

Man kan vel dårlig kalde det jagt - det er en masse nedskydning af især fasaner, gråænder og agerhøns.

Også råvildt, harer, ræve og andre andefugle (hvoraf nogle er fredede) bliver genstand for morskabs jagt.

graaandfasan med unger

Jeg vil vove den påstand, at hvis der ikke var et minimum af kontrol, så ville vi ikke se en eneste rovfugl i agerlandet og omkring skovene.
jagt rovfuglejagt rævjagt rovfugle

Stadig finder man forgiftede rovfugle og hvem ved hvor mange ræve, som bliver fanget i fælder og skudt, uden at det bliver indrapporteret.

En ræv ville have en gennemsnitsalder på ca. 10 år i naturen - men i Danmark har den en gennemsnitsalder på kun 2 år. Det er sku` da helt åndssvagt.

Der findes over 200.000 jægere i Danmark og dermed har Danmark et af de højeste jagtryk i verden.
         
             jagt            jagt

Der bliver årligt nedlagt over 2,3 millioner dyr - 2.300.000 millioner - det er fandme mange dyr og det er kun dem, som bliver indberettet.

Jeg ved dårligt, hvor jeg skal begynde. Prøver lige med nogle af de argumenter, man hører fra jægerne.

1. Jægerne sørger for naturpleje!!!

Næh - det gør de såmænd ikke - de plejer deres egne snævre interesser.           Opdrætter skydefugle kun til morskabsjagt. Jeg har set, at skovstykker bliver ryddet for at man kan så majs. Der er fodertønder overalt. Selv den mindste dam, har en fodertønde stående.
            fodertønde           fasan
Jeg har alt for mange gange set, at en ellers velfungerende lille skovsø med guldsmede - vandsalamander og alle mulige andre dyr, pludselig er død, fordi der er udsat 50 gråænder.

Jeg troede faktisk det var ulovligt, at ødelægge flora og fauna, hvor der lever krybdyr og padder, men åbenbart ikke for jægerne .

Så naturpleje NEJ det er vist FAKE NEWS.
    
2.   Jægerne sørger for sunde bestande.

homer simpson
Det er simpelthen en løgn, som er blevet fortalt så mange gange, at mange mennesker tror på det.

Man holder ikke bestande sunde ved at bortskyde tilfældige og ofte de største og flotteste individer eller udsætte halvanden million skydefugle - gentager lige - 1.500.000 fugle - bare for at slå dem ihjel.

Fjerner oprindelig natur til fordel for skydefugle - laver indhegninger - spiller musik så de kan vænne sig til støj - fjerner rovdyr, som kunne forgribe sig på deres kyllinger - planter majs, fodrer med korn i vand, ødelægger balancen i økosystemerne osv. osv.

gråænder på bagsmækfasanjagt

Det er blevet meget moderne, når jægerne har skudt rup og stub på en eller anden mark eller sø, så ligger de og kører i formation efter en eller anden pickup, mens ligene dingler på bagsmækken - hot or not - NOT.

3.   Hvis du spiser kød, skal du selv kunne slå det ihjel.

Ja - jeg kan jo ikke rigtig bruge Homer igen,  #### men for pokker da, vi lever i det 21. århundrede - kære jæger - kan du selv skifte tandrem - eller proppe en plastfyldning i en tand - eller ordne et brækket ben - hvis ja så ok - men ellers bliver det sku` nok lidt op af bakke kære jæger.
               jagt op ad bakke

Det er lidt sjov, at man får ret til at slå vores allesammens dyr ihjel, bare man indløser et jagttegn.

I princippet er dyr jo deres egen, vi tror bare, at vi har håndsret over alle andre levende skabninger.

Jægerne er skyld i, at alle vi andre stort set ingen naturoplevelser får.

Hvis du ser en gråand, så er det i hvertfald i byen og et rådyr skal du virkelig være heldig med. Tænk hvis man kunne komme lidt tættere på og få nogle dejlige øjeblikke.

jagt dådyrrålam jagt

Ja - hvor får man da bare lyst til at plaffe løs.

Og jeg vil vove den påstand at alle populationer har kunnet regulere sig selv før jagtgeværet, men det er jo nok bare et vildskud!!!!!!!

Lige en ting mere og her må I undskylde  Flemming Møldrup og Anne Glad, men jeg har hørt Jer sige ca. 1000 gange, når I støder på et udstoppet dyr hos en jæger, at det er i respekt for dyret - NOT - det er et trofæ - lidt ligesom seriemorderen der samler hårlokker.

      

Jeg er slet ikke færdig, men trænger lige til en pause.....


Jeg vender tilbage med anskydninger - infiltrering i diverse naturorganisationer bl.a Danmarks Naturfredningsforening, så de i bedste fald har en vattet holdning til problematikkerne omkring jagt eller i værste fald - slet ikke vil udtale sig.

andejagt

Jægere har en umættelig trang til at posere med de døde dyr og det ser da også sødt ud. Kig på nettet - der er ingen grænser.

Eller hvordan det er lykkedes dem, at gøre jagt til en fornøjelse, hvor skoleklasser inviteres til at se, hvordan dyr parteres og der fortælles spændende jagthistorier og om jagtens store betydning for naturen og om de farlige dyr i skoven - jo lobbyen i Danmarks Jægerforbund er på højde med Landbrug og Fødevarer.


Hej igen - næh har lige en ting mere, índen der er pause.

Har du nogensinde set en andejagt? Hvis nej, så prøv. Jeg har overværet flere på afstand og det foregår som følger:

Man finder et gods med en sø eller den lille dam på marken. Intet er for småt. Jægerne har betalt store summer for denne udfordrende jagt.

Man ser dem så stå tæt og jeg mener tæt rundt om søen eller vandhullet - man jager så de stakkels ænder op og så pløkker man ellers lystigt på kryds og tværs og man ser den ene efter anden blive skudt i smader og dratte i vandet - dette vandvid forsætter, indtil der ikke er en eneste and tilbage.

jagtparade

Så indsamler man dem der er nogenlunde hele og holder jagtparade, hvor man ligger dem på rad og række og smiler ved tanken om sine formidable evner som jæger.

Eller som førnævnt - kører man i parade med de døde ænder på bagsmækken  - jo jo - cool.
døde fasaner

Så er der pause.....

Kilde: danskeinsekter.dk