Rovbiller
(Staphylinidae)

Rovbillerne er aflange, undertiden meget smalle og kendes fra næsten alle andre biller på deres stærkt forkortede vingedækker, der lader bagkroppen være synlig.
Rovbiller er udmærkede flyvere. Den leddelte bagkrop er hos de fleste rovbiller mere bevægelig end hos andre biller.


Kilde: denstoredanske.lex.dk

Jeg har kun 2 billeder i min samling - og jeg har ikke taget nogen af dem selv - det er en undtagelse - jeg lægger normalt ikke billeder på hjemmesiden, som ikke er mine egne.
Den store rovbille Ocypus olens er ret almindelig i Danmark. Selvom jeg kun har set den nogle få gange. Om dagen gemmer den sig under sten eller visne blade. Den er en af dem der absolut ikke venter på fotografen. Den er væk ligeså snart der er lys.

Som de andre rovbiller er den et effektivt rovdyr, som spiser orme, snegle larver og andre insekter, som den jager om natten.

Jeg har ikke selv et billede af stor rovbille, men en kammerat havde lige et glas ved hånden, fordi han ikke vidste, hvad det var for en imponerende bille og flot det er den altså. Så har venligst lånt hans foto, indtil jeg kan føje den til min egen samling.

Kilde: danskeinsekter.dkrødvinget rovbille Staphylinus erythropterus

Her er det rødvinget rovbille Staphylinus erythropterus, som min svigerinde og bror så oppe hos mine forældre - så det blev til dette billede.
Synes det er fint selvom det må være taget med første generations stenalder mobil - så kan jo kun være misundelig og tak for lån.