Kat
(Felis silvestris catus)

Katten er et fantastisk dyr - helt sin egen - den holder "hof" - vores gør i hvert fald - den skal bare mijave eller slå en forkert prut - så står vi på spring - og er den væk mere end et par timer, bliver vi urolige og alligevel er jeg sikker på, at hvis den fandt et bedre madsted, så ville den ikke tøve med at flytte haha.

Hvis jeg har en "kæphest" så er det neutralisering af katte - det burde alle gøre - der findes så mange uønskede killinger og de får altså lov at leve et kummerligt liv. ALTSÅ neutraliser din kat. Det er dit ansvar.

Man skal heller ikke fodre vilde katte, men hvis man har overskud, så kan man få dem indfanget beholde de mest sunde og få dem neutaliseret og genudsat i deres vante område og så kan man godt give dem tørkost, men så er det for resten af kattens liv. Man skal heller ikke dyrke de langhårede vildkatte - de kan ikke holde deres pels ren og i orden, SÅ ingen vildkatte med lang pels det er dyrplageri.Sylvester en dag sidst i august 2020 - mens livet endnu var dejligt.


vores kat Sylvester vores kat Sylvester

Det har været en skøn og forfærdelig sommer og efterår - vi har mistet vores elskede Sylvester.

Han blev i september pludselig ramt af en uhelbredelig hudbetændelse og det var helt tosset - han var mistroisk og fuld af angst for dyrlægebesøg og kulret fordi han kløede, så han var ved at blive skør - penicillin og binyrebarkhomon virkede ikke.

Efter samråd med dyrlægen kunne vi ikke andet end få ham aflivet - HOLD NU KÆFT det var hårdt.

Stakkels Syvester - ham skulle vi have haft i mange år endnu. ØV


Søde Vilma - på første billede er vi lige kommet hjem - det andet er der gået nogle dage og Vilma slapper af på stolen.

Vilma vores nye katVilma vores nye kat

Vi besluttede derfor i oktober, at vi ville have kat på matriklen - den er skabt til kat - på nær vejen foran huset.

Vi kiggede igen hos Inges Kattehjem, hvor vi hentede Sylvester. Men der var så meget "run" på, at kattene var væk næsten inden de blev lagt på deres hjemmeside.

Vi endte med at købe Vilma som hed Lone - en lille super sød og smuk grå hunkat på omkring 1 år hos Dyrenes Beskyttelse - et dejligt sted ved med god tid, selvom der var rygende travlt - kan kun anbefales, hvis man vil gøre en forskel for et dyr, som mangler et nyt hjem.

Hun faldt lynhurtigt til og var meget charmerende og så fandme trejde gang hun er udenfor, så bliver hun kørt ihjel, så nu er fortvivlelsen total. Ja vi nåede jo ikke, at få ret mange billeder. Hun skulle jo have været i vores familie i mange år.Nu skriver vi så 2. januar 2021 og vi har igen kat på matriklen - faktisk har vi 2 nye kattepiger. De er stadig indendørs og jeg kan få helt ondt i maven, når jeg tænker på, at de skal udenfor om nogle måneder.

Vi startede med at købe Rose hos Dyrenes Beskyttelse, men blev enige eller jeg blev enig med mig selv og så var min bedre halvdel heldigvis så sød at gå med på ideen med at få 2 katte, så vi hentede Viola hos Inges Katehjem 3 uger efter, at vi havde fået Rose.

De er som nat og dag - Rose er en lille pusseløjerlig pige - hun har lidt for korte ben - lidt for kort krop og en lille hale og et lidt gammelkone ansigt, men fuldstændig bedårende. Stille og rolig - ikke alt for social men det er fint.

Så har vi Viola - tynd som en pind og med DAMP i 10 potens - hun kører med 120 i timen indtil hun går død - hun løber på bordene - roder i toilettet - tæver Rose - drikker min bedre halvdels kaffe - spiser vores havregryn - leger i kattebakken - løber op af os med kløerne boret ind i vores blege flæsk -  det har krævet flere dup med brintoverilte, hun har derfor også fået en masse mere eller mindre flatterende øgenavne - Krapylix - Terror Twin - Psykokat og en masse andet - meeen hun er selvfølgelig også helt bedårende - hun er meget kælen og utrolig sød.

Jeg har desværre ingen gode billeder - der er ingen lys - så det bliver kun lige et par så I kan se hvordan de ser ud.
Rose er den sorte og hvide og Viola er den trefarvede


Luna mor til 5 killinger4 kattekillinger

kattekillingkattekilling

kattekillingkattekilling

kattekillingkattekilling

kattekillingkattekilling

kattekillingkattekilling

I juli blev vi så lige plejeforældre til "Luna" og hendes 5 killinger - hun kom først med 3 killinger, som hun lagde i vores garage og senere hentede hun de sidste 2. Vi troede, at hun var blevet dumpet - men det viste sig, at hun hørte til ikke langt fra vores hus - men hun blev hos os med killingerne - der var ikke overskud, der hvor hun kom fra.

Vi havde dem så længe vi kunne - hele sommerferien - men pga - arbejde og Sylvester var det ikke en holdbar situation, så igen blev Inges Kattehjem redningen. Så igen en opfordring:

KÆRE MEDBORGER FÅ JERES SØDE KATTE NEUTRALISERET. DET ER SÅ VIGTIGT....!


kat sylvester Felis silvestris catus

Her er Max`s afløser - Sylvester eller Vester eller Musen eller Nusser eller i starten Psykokat.


Vi købte ham hos Inges Kattehjem i november 2018. De fortalte, at han var en forsigtig kat. Men han var en rædselsslagen kat og vi var faktisk ved at give op..

Man vil ham så gerne og han er bare fuldstændig paralyseret og rædselslagen. Men han havde haft sine nederlag og både han og vi skulle have en chance.

Han var fuldstændig panisk for mennesker - der må virkelig være nogen, som har gjort sig umage for at han kan blive så bange. Den første tid lå han under vores sofa, så vi måtte ligge på gulvet og snakke med ham. Hele tiden i små doser på Sylvesters primisser.

Han fik langsomt mere og mere tillid til os, men det var 10 skridt frem og sommetider 11 tilbage.

Men her et halvt år senere, går det rigtig fint. Han er en sød og dejlig kat og har fået en bedste ven og en knap så bedste veninde.

Han har indtaget matriklen og vi synes, at han har et godt katteliv.
Den hvideste kat, kan man kan tænke sig - smuk og snaksagelig - et tilfældigt møde på en cykeltur oktober 2018
Et hurtigt besøg i vores have - en flot langhåret - så håber man bare, at den hører til et sted.

Hvor er der mange forskellige skønne katte - de findes i alle farver.


kat Pipsi

Vi har snart haft vores andel af hittekatte - dette er den nyeste på stammen.

Pipsi - vi har haft hende i en måneds tid fra dec. 2017 og før det var hun hos mine forældre, hvor hun blev fundet, men det var ikke en holdbar løsning, så nu er hun hos os, indtil hun skal videre til Inges Kattehjem, hvor hun forhåbentlig får en ny dejlig familie.

Hun var lidt sølle i starten - øremider - lopper og så fik hun også en omgang penicillin hos dyrlægen og er blevet vaccineret første gang - hun har også lidt øjenproblemer, men ellers trives hun. Håber snart, at vi hører fra dem i Odense, for hun skal snart steriliseres og vaccineres 2. gang,
ellers kan hun ikke være udenfor - og det er hun ellers ved at være ret god til og hun elsker at komme ud og få brugt noget af sin energi.

Hun kommer også når man kalder - hvis det ellers passer ind i hendes planer - :-)
Hun er et "hængetræ" og og meget aktiv, hun ville trives sammen med en anden kat på samme alder.

Vores egen Max håbede, at julemanden ville komme og hente hende, men det skete ikke, så han går rundt med et lidt
opgivende udtryk - han gider ikke al den ungdommelige energi.

Vi har nu søndag den 14. jan. 2018 været ude og aflevere Pipsi og det er dælme hårdt, man når simpelthen
at blive så glade for dem - puha. Vi håber virkelig, at hun får det godt.
Pipsi - med sine gule hår under ørene - her var hun nemlig i behandling mod øremider og orm.


Hun var godt nok sød.Vores søde hittebarn fra oktober 2015 - som vi måtte aflevere efter nogle uger.

Den smukkeste kat man kan tænke sig og meget sød og hun ville ikke med sine ejere - hun spurtede ind i stuen igen, da de kom for at hente hende - det har jeg stadig et stik af dårlig samvittighed over, men man kan jo ikke sige - nej I må alligevel ikke få Jeres kat.Max vores "låne" kat fra naboen, som vi betragter, som vores egen - han har boet hos os i mange år.


Vi fik ham vaccineret og kastereret, men han ender stadig jævnligt i slåskamp.

Han har lige haft en byld over halen, så er han godt nok skidt - vi vasker i klorhexidin og så har han selv
sørget for resten - ellers er det en tur til dyrlægen til en gang penicillin og noget smertestillende.

Han er en udpræget udekat og i år er hans pels helt vild tyk og kraftig, så det har været alt for varmt for ham at være inde.

Han har været noget forvirret og utryg ved at have Pipsi boende - det er lidt sjovt, men han var helt lettet, da hun var væk - spandt og lå og slængede sig i vindueskarmen og har generelt været mere indenfor, end han har været længe - det var lidt sjovt.

Vi har desværre været nødt til at få Max aflivet her i oktober 2018 - han havde fået akut nyresvigt og han var godt nok dårlig - vi prøvede med smertestillende og nyrediæt. Der var ingenting der virkede og han led, så aflivning var nødvendig.

Puha det er hårdt og Max var ikke så gammel kun en 6-7 år, han burde have haft mange år endnu.
En som nyder de første solstråler.
To nysgerrige - det var en regnvåd og grå dag, så det var næsten for mørkt til at fotografere.
Vores søde hittebarn 2015 - hun havde nogle flotte farver og var en dejlig kat.


Vores egen Max kunne bruge mange timer på at sidde på brændestablen og kigge ud over engen.
Ham her hedder også Max (vi kalder ham Max den Røde) og er naboens kat  og Max`s gode ven - de går mange ture sammen.


Nu bliver det mærkeligt, men Sylvester er også forelsket i Max den Røde, så han må være en meget social og god kat.

Desværre har vi ikke set ham længe, men Sylvester kigger efter ham, når han er ude.
Trunte - vores egen kat som desværre blev aflivet i 2013 på grund af kræft - 17 år gammel.
Naboens kat - (den sorte og hvide) - en lille fin hunkat, som ikke er særlig social.


Eller - har det vist sig, det er hun - da Max ikke var her længere nød hun det fede liv i vores have og ville kæle og have godbidder. Så hende og Max har ikke haft kemi sammen.

Sylvester er heller ikke begejstret for hende, men jeg forsøger, at få dem til at snakke, for hun er faktisk en sød og meget kælen kat og Sylvester mangler venner haha.

Den røde var bare på besøg i engen.
Trunte


Trunte
- ja alle vores katte må lide under, at jeg er foto tosset - :-)


Prinsessen

Et plejebarn som pludselig dukkede op på matriklen - hun er simpelthen den mest charmerende kat, vi nogensinde har mødt.

Vi lokaliserede hendes ejere efter ca. 3 uger - men der var vi allerede helt solgt, så det var hårdt at aflevere hende.
Prinsessen


"Røde"


Endnu en plejekat, som boede et par år i garagen. Derefter forsvandt den og vi fandt den død ca. 1 km. væk - mærkeligt.

Langhårede katte der lever frit er en rigtig dårlig kombination - de kan simpelthen ikke holde sig rene
og det var en kamp, at få ham redt og klippet bare en smule.

SÅ - ingen langhårede herreløse katte det er dyrplageri.
Naboens fine hunkat - hun er den mest tålmodige kat man kan forestille sig -

hun kan sidde i timevis og stirre ned i et musehul - det gad jeg ikke.
Max i hans signaturstilling - han elsker at ligge på ryggen.


En hankat på besøg i haven - og der er lige blevet strintet på vores bagdør, så det er åbenbart den tid igen

februar 2017 - og jeg er helt vildt træt af "strint", som skal vaskes af hver dag og hele huset stinker.

Endnu et billede af Prinsessen
Bølle også vores egen kat - med stor personlighed - ekstremt nysgerrig og så kunne han slæbe en kæmpe mosegrise helt op i køkkenet - gennem to kattelemme op på 1. sal så der lå mosegrise snask overalt - det var fandme ulækkert. Han var en lidt sart kat - han fik udslæt og havde altid sår - men gik heller aldrig af vejen for noget - selvom han var kastereret. Han er også fra før digitalkameraets tid.


Prinsen

Ham her kom samme sted fra som Prinsessen fandt vi ud af efter noget tid - vi kaldte ham Prinsen - nu havde vi jo lige haft en Prinsesse - det synes vi var lidt morsomt.

Ham var jeg nået at blive temmelig glad for - men både prinsessen og prinsen var utrolig tillidsfulde, velplejede og sociale, så vi vidste, at vi afleverede dem til et godt hjem.

Prinsen
Røde


Er hun ikke sød!
Max den Røde har en lille klokke på fordi han er en SUPER jæger, derfor har fuglene en chance, når han har lidt lyd på - også prisværdigt, at ejeren er opmærksom på det
Misser


Den mest fantastiske kat - kæmpe stor og jeg mener KÆMPE stor - han er fra tiden før digitalkamera. Mage til personlighed skal man lede længe efter. Sej - Selvsikker - Sød

På et tidspunkt flyttede han op til mine forældre, som havde en skotøjsforretning. Han opførte sig som om, han aldrig havde boet andre steder.

Han lå og sov i butiksvinduet og eftersom han var så stor - kæmpestor, så fyldte han en pæn del i udstillingen mellem stiletter og gummistøvler.


Til stor morskab for kunderne.