Ja - så fortsætter vi med vores landbrug - det kom altså til at fylde så meget, at jeg deler det over 2 sider - ellers skulle du "scrolle" helt ned til kineserne.



1. Fiksering af søer er dyremishandling - punktum.


Al forskning og logik siger, at det er dyremishandling, at fiksere søerne. Hvorfor er det tilladt???

På verdensplan er der ca. 100.000.000 avlssøer og her lever 3 ud af 4 et liv fikseret i helt små bure, hvor de har det fuldstændig forfærdeligt.

I Danmark viser stikprøver ovenikøbet at 10 % er for store til farestien - hvad er fanden er meningen.

I Danmark er der over 1.000.000 søer og de tilbringer minimum 20 procent og som hovedregel 50 procent af deres liv fikseret uden mulighed for at bevæge sig.

De får mavesår - sår på kroppen - stress og 25 % dør eller bliver aflivet og sendt til destruktion, fordi de ikke kan klare livet, som fødemaskiner i svineindustrien.

Det er fandme ikke i orden.


fiksering af søer
foto: porkbusiness.com

fikserede søer
shutterstock.com


foto porkbusiness.com


fritgående søer ok - fikserede søer er et no go

Jeg vil hellere være hernede, hvis jeg var gris - hvad tænker du?


glad gris


glad gris



foto: gardeningknowhow.com - AdobeStock - danskeinsekter.dk

I Danmark dør 30.000 smågrise

HVER dag

HVER ENESTE DAG

Det tal har jeg opjusteret år for år


landbruget og døde smågrise
foto Niels Mogensen og gylle.dk

I Danmark er svinebønderne stolte over, at deres søer producerer ca. 17-20 smågrise i snit - nogle op til 24-30 pr kuld, når man regner de dødfødte med - hvor mange patter er det lige en gris har.

HAR I DA FULDSTÆNDIG TABT SUTTEN.

Det er det vi i Danmark kalder verdens mest effektive landbrug.


At der så dør 30.000 smågrise om dagen. Ja jeg siger ikke noget og så alligevel - det burde simpelthen være ulovligt.

Hvad fanden foregår der i Landbruget.


Det er 10 km. døde smågrise hver dag - 3650 km. døde smågrise om året.

Det er døde smågrise fra Akselborg og til Rom OG tilbage igen - på række lige efter hinanden hvert eneste år - det er fandme mange døde små grise.

Dyretransporter


Foto: Rasmus Jensen, TV MIDTVEST

Det er fuldstændig uacceptabelt, men der sker nok først noget, når den vælter ned over en bil på vej til Legoland og slår en hel familie ihjel.

Dyr skal fragtes til nærmeste slagteri og så må I for min skyld gerne køre jorden rundt med døde dyr.

Men at fragte levende dyr på den måde det sker i dag er helt urimeligt og i strid med dyreværnsloven - men den er heller ikke det papir værd den er skrevet på, når det drejer sig om landbrugs/produktionsdyr.

Jeg fik svar på en forespørgsel ved daværende Mogen Jensen minister for fødevarer, fiskeri, ligestilling og minister for nordisk samarbejde, jeg tænker man godt kunne stryge det meste - han var landbrugets minister.
Han hvade selvfølgelig ikke tid til at svare, så en sød jurist i Fødevarestyrelsen sendte dette  svar.


Her er et uddrag:


" Fødevarestyrelsen har siden april 2017 sammen med blandt andet Rigspolitiet, Landbrug & Fødevarer, Den Danske Dyrlægeforening, Falck og Transportvirksomhederne deltaget i et netværk, der arbejder på en forbedring af beredsskabet, hvis ulykken sker"


Citat slut.

Altså ikke at undgå at ulykkerne sker, men at være beredt, når de sker.

Hvis man kigger på aktørerne, så virker de heller ikke, som de mest oplagte til at få gjort noget ved problemet. Døde og lemlæstede grise betyder ingenting.

Landbrug & Fødevarer skal have fragtet deres svin jorden rundt så billigt som muligt - så grise i 3 og 4 etager er fint.

Dyrlægerne lever af landbruget og skal jo rykke ud når ulykkerne sker - vigtigt arbejde - og Falck lever også at at være til stede ved ulykker og Transportvirksomhederne lever jo af at fragte de mange millioner svin rundt.

Grisetransport væltet:
En lastbil fyldt med slagtesvin er væltet fredag middag ud på en mark på Ølstrupvej vest for Spjald. I lastbilen blev 200 slagtesvin klemt inde.

En grisetransport fuld af søer er væltet ved Skave tæt på Holstebro, og Viborgvej er spærret i det ene spor.

Lastbil med med 650 grise væltet - over 140 grise aflivet.


En svinetransport er væltet i en rundkørsel ved Viborg. Vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi fortæller til B.T., at det drejer sig om intet mindre end 650 smågrise.
De ligger alle sammen inde i svinetransporten, og det er selvfølgelig kritisk, for så er der ikke så meget plads.


Grisetransport væltede: Over 100 grise aflivet efter uheld
En grisetransport væltede af uvisse årsager onsdag aften ved motorvejen i Middelfart.


En lastbil med grise væltede søndag formiddag på Viborgvej øst for Holstebro. Den ene side af landevej var lukket i cirka tre timer.

Tidligt fredag morgen væltede en svinetransport ved Munke Bjergby nord for Sorø i et sving og ramte en personbil. Kvinde fastklemt.

En grisetransport med ikke færre end 550 levende smågrise væltede fredag formiddag i en rundkørsel ved Troldkær, mellem Vamdrup og Jels. Mange døde smågrise.


Ja - nu har I nok fattet det........


"Årsagerne til, at transportmidler vælter er meget forskellige, men transportmidlets konstruktion og ikke mindst chaufførens køreegneskaber har stor betydning"


Citat slut.

"Transportmidlets konstruktion ja - men så lav dog lastbilerne om og chaufførens køreegenskaber - "Ja - lorten flyder jo altid nedad." citat slut
 




Vores grundvand - Roundup/Glyphosat og andre pesticider

Statsrevisorerne kom i december 2019 med en sønderlemmende kritik af Miljø og Fødevarerministeriet i både røde og blå regeringer, som åbenbart har set stort på alle advarsler - givet dispensationer til ulovlige pesticider uden at risikovurdere - ikke undersøgt det de skulle - ventet over 10 år med at reagerer på konkrete advarsler, hvor 2 konkrete pesticider nu findes i henholdsvis 26 % og 31 % af testede vandboringer.

De skulle fandme skamme sig. Det er vores allesammens drikkevand, som de fuldstændig lader landbruget "skalte og valte" med - for unge læsere betyder det "at landbruget får lov til at gøre lige præcis, hvad de vil ud at tage hensyn til vores drikkevand".

Nu er tallet over 50% godt gået.




                               foto: landbrugsavisen og shutterstock.com

Hvis kommuner ønsker at sikre drikkevandsboringer, så trækker advokaterne i arbejdstøjet på Akselborg og hiver kommunerne i retten.

Gammel skade siger Fødevare og Landbrug hele tiden - fortiden synder - igen og igen høre vi dem sige det samme, men det er simpelthen løgn.


Vores egne politikere modarbejder også befolkningen krav, om at passe på vores grundvand.

I 2017 stemte et bredt flertal i folketinget for at øge grænsen for pesticider i vores grundvand.
De to eneste partier som sagde nej var Enhedslisten og Alternativet.


partier for mere pesticid i vores grundvand

Blå eller rød gælder vist ikke mere. Så i fremtiden må det være sort eller grøn, når vi skal stemme.


landbrug rent drikkevand nu

Roundup - eller Glyphosat, som landbruget nu kalder det - findes nu i vores grundvand og vores børn tisser Roundup i målbare mængder - det er godt nok skræmmende. Det er i vores fødevarer og i vores vand.


Danmark stemte selvfølgelig for en forlængelse af brugen af Roundup - så stoffet skal først til godkendelse i EU om 7 år - selvom der foreligger utallige rapporter om stoffets skadelige virkning på mennesker og dyr.


WHO har i officiel rapport fastslået at Roundup/Glyphosat er kræftfremkaldende.

Men EU´s fødevare agentur EFSA som står for European Food Safety Authority har sagt det modsatte, men her har de også haft landbrug og kemigiganterne på skuldrene og de vejer immervæk en slat.

Hvorfor finder vi os i, at et erhverv stjæler vores fremtidige drikkevand.......

Kære politikere gør nu noget..........

FN´s klimapanel kom med en rapport i 2019.


Den viser at bønderne i udviklingslandene får et højere udbytte ved økologisk dyrkning end ved konventionelt giftsprøjtet.

“FN’s Klimapanel gør det med solid dokumentation klart, at verden skal forbruge og producere mindre kød og mere grønt i verden for at bremse klimakrisen, der truer menneskers liv med hedebølger, oversvømmelser og skovbrande.



Lige nu ryddes skovene fra verdenskortet i høj hast for at give at plads til at dyrke dyrefoder, så klimaet og biodiversiteten presses.

Vi står foran store udfordringer, ingen tvivl, men vi kender løsningerne. Især landbruget må indstille sig på at dyrke grønnere mad, der er nøglen til at bremse klimaødelæggelserne.

Plantebaseret mad tager langt mindre plads og vil også mætte flere munde i vores verden.

Less
bøfhakkebøf
More
grøntsagergrøntsager

Jeg må være ærlig og sige, at jeg selv er ret glad for kød. Men spiser dog meget meget mindre end jeg har gjort.

Men hvis bøffen koster 200 kr så skal jeg nok lære at elske grøntsager - privilegierne har altid være for de rige - men så bliver vi fattige sundere og sundere - det er der da også noget poetisk smukt i.

Kilde. danskeinsekter.dk