Her på siden vil jeg lægge mit yndlingsbillede for hvert år - eller to - eller tre - eller fire :-) for hvert år - de kan godt nå at ændre sig undervejs.
Jeg har fotograferet hele mit voksen liv - men starter i 2005 - hvor jeg blev digitaliseret :-) - de ældste fotos ligger nederest.

Kilde: danskeinsekter.dk
 

J
a - grin bare, men jeg havde aldrig set en sæl i fri natur før - så det var stort - MEGA stort - og så på årets første dag - 1. jan. 2022.
Knopsvanen er bare en imponerende fugl - og faktisk svær at fotograferer ordentligt - hvidt er ikke bare hvidt og det er svært, at få alle nuancer og fjer med, så jeg har ikke mange billeder, jeg bare er nogenlunde tilfredse med.
Havørnen er bare en fantastisk rovfugl - vi ser dem sjældent, men lige her stod de på en mark og spiste af et ådsel og der var faktisk 3 - jeg havde ikke kamera med "self" - men vi spurtede hjem og hentede udstyr og de var der stadig, da vi kom tilbage - gråkragen er ingen lille fugl så wow.
Synes bare det var et sødt motiv - tænker altid på den forbandede jagt, når jeg ser - ja næsten alt.
En smuk tårnfalk i solskin - den blev siddende til et par enkelte fotos, de er temmelig sky og flyver ligeså snart man nærmer sig. Det er en smuk lille rovfugl.
Svaler med unger i et dødt træ ved Gyldensten - et virkeligt smukt og fantastisk område. De fik en helt blå baggrund, fordi der ikke var nogen forstyrrende baggrund.Vores eget pindsvin - den spiser også fedt og havregryn med stor fornøjelse. Hvor er det trist, når man ser, hvor mange pindsvin, som bliver kørt ned.
Dette burde være en selvskreven "griselov" - hvor tit ser du grise på en mark - nej vel.
En sølvhejre taget på Langeland, hvor det faktisk var blevet mørk - kun lige de sidste solstrejf - men synes nu alligevel helt godt om billedet.
En våd og kold regnvejrsdag - nej så er det sku træls, at være hare. Den var fuldstændig gennemblødtEn svale på en hegnstråd - jeg kan åbenbart godt lide, når baggrunden er meget sløret :-)
En stær i vinterdragt - den er bare flot - dem som har ynglet i vores mange stærekasser, kommer altid tilbage sidst på efteråret og ser om alt lige er i orden inden de flyver til tøndermarsken - vi får forøvrigt færre og færre stære i haven - ligesom mange andre fugle er de i tilbagegang.
Mange af mine fuglebilleder hjemme er taget ud gennem køkkenvinduet - ligesom dette her. Blåmejsen sad på snoren til vores foderanordning. Det er et af mine yndlingsbilleder. Blåmejsen sprænger "nuttetheds" skalaen.Jeg elsker efterår - jeg elsker efterår - jeg ELSKER efterår.
Dette er mit "all time favorite" - det er ikke særlig godt, men jeg synes simpelthen, det er så sjovt. Vi var ude og køre en tur på Langeland og så dísse søde lam - jeg tog et par billeder og så at den ene havde en valnød på hovedet.
Vi glodede rundt - men der var ikke et træ i miles omkreds - ikke engang en lille busk og bestemt ikke et valnødde træ - det er simpelthen så morsomt.
En super smuk hvid kat på vejen - den var simpelthen skøn - kridhvid med blå øjne.Jeg havde aldrig set en hugorm før denne her. Jeg var ovenikøbet ved at cykle den ned - det var så tæt på - jeg blev vildt forskrækket og det gjorde den også.
Den krøllede sig sammen midt på vejen, så jeg kunne tage et par billeder, men skulle jo også passe på, at den ikke blev kørt ned.

Jeg må indrømme, at jeg ikke anede, hvor hurtig den var - så jeg stod som en anden kylling langt væk.
Men jeg kunne roligt være gået tættere på. Heldigvis krøb den hurtigt ind i krattet igen.
En fiskehejre ved Fyns Hoved - den stod sådan længe - rigtig længe - vi kørte til sidst.
Den grønne guldbasse er et imponerende insekt - den er stor - lyder som en Boeing 767, når den flyver, man dukker sig uvilkårligt, når man hører den komme. WOW.
Det hvide C i modlys.
Den smukke lille træløber - vi har den fast i haven - men ser den yderst sjældent - prøv lige at se den næb.Stillitsen er simpelthen så sød og smuk en fugl - den ser helt eksotisk ud med sine flotte farver. De kommer ofte i små flokke og spiser solsikke kerner.
En smuk stor flagspætte hun - det er aldrig kedeligt, når man har spætter i haven. Det er absolut ikke en anonym og stille fugl.
En spætteunge, som nu kan spise selv og det er altså en sjov fugl.
Den seksplettet køllesværmer er et farvestrålende insekt og den er ikke særlig sky, så når man finder den og er stille og rolig, kan man godt få taget nogle billeder.
En rød blomster buk på min creme fra Matas - what - men der var den altså.
En stor harlekin mariehøne - jeg ved ikke hvad det er for en blomst den sidder i - selvom det er i egen have haha - jeg har så tilladt mig at lave baggrunden sort - den var meget mørk i forvejen.
Jeg er vild med høns - sådan rigtig vild med høns - i mit næste liv, skal jeg have en hønsegård - eller allerhelst fritgående høns - her er det en flot hane.
En flot grøn frø i vores egen havedam
Ja - jeg er altså bare vild med blåmejser.Dette billede er bare for at vise den helt fantastiske fjerdragt vores små fugle har. Det er imponerende.Et sort egern, jeg har ikke ret mange egernbilleder, så når der er et, som kan bruges, så bliver jeg altid glad.
Har I nogensinde set et æselføl - det er simpelthen så nuttet - men de voksne kan altså også noget.
En fin troldand i en bynær sø - her er det snart de eneste steder vi kan fotograferer fugle, som ænder og gæs. I det åbne land er de simpelthen så bange på grund af de høje jagttryk.
En spurvehøg på besøg i haven.
Jeg er vild med den mørke tid - alting er så tyst og naturen hviler - det er så fredfyldt.
Vores skønne kat Max.Endnu en smuk hittekat - den ville ikke med ejerne hjem, så det var faktisk hårdt, at afleverer hende.
To smukke hvide gråænder - jeg ved ikke hvorfor, de bliver hvide.
En meget farvestrålende gråand.
Endnu en af de smukke seksplettede køllesværmere.
Jeg forundres altid over, hvor store byttedyr en lille perleedderkop kan overmande - her er den ved at pakke en humlebi ind.
Jeg er ret glad for dette billede - synes simpelthen vandet er så flot sammen med den hvide gråand.
Dyrebørn er altid søde - og dette smukke røde føl er ingen undtagelse.
Den sad bare rigtig fint i vores brændestak.

Den skønneste killing vi nogensinde har mødt - men hun var hittekilling, kom løbende ude på hovedvejen og ind i indkørslen og op i favnen på min bedre halvdel - vi fandt ejere 14 dage senere, men puha - der var vi virkelig solgt, så det var lidt hårdt.
Bare et tilfældigt møde på min cykeltur.
Ikke noget særlig godt billede, men jeg trækker altid på smilebåndet, når det dukker op - eller er det kun mig, som synes, at den grå alpakka med de røde pletter har en virkelig virkelig lang hals haha.

Den må næsten være kandidat til flidspræmien i boet - det er nogle meget fyldte pollenkurve.
Et af mine yndlingsbilleder.

En flot skarnbasse med en klassisk fejl 40 - fotografen i vingerne - det er ikke helt godt :-)

En af vores aller smukkeste libeller - wow.


Endnu en smuk korsedderkop.

En korsedderkop findes i flere farvevarianter - her er dens spind fyldt med mælkebøtte frø - men det tager ikke edderkoppe pippet fra den - den tager dem sirligt 1 efter 1 og smider dem ud af spindet.
En variant af kejserkåbe hunnen - en Valesina - den er meget smukkere i virkeligheden end på et dødt foto - jeg kan huske, at jeg sagde wow, da jeg så den og det sker immervæk ikke så tit.
Et smukt firben - det er en sjælden gæst i mit område og her sidder den ovenikøbet ret fint, så det billede er jeg ret glad for.

En svirreflue, som må deles med et par 7 plettede mariehøns.

Her kan man se, hvor lille et skakbræt er - den sidder på en brombær.

Trunte gad ikke blive fotograferet - men her gider hun alligevel ikke forlade en lækker varm terrasse.
En meget lys agerhumle med en lang tunge.

Det hvide C er en af vores smukkeste sommerfugle - når den er helt ny ligner vingerne fløjl og den har nogle meget smukke farver.

En blå libel - som så er gul - der er utrolig megen logik i insektverden - dog er den voksne han blå, så dette er enten en hun eller en ung han.


En blodpletlarve har bare nogle fotogene farver og aftegninger.

En biulv med en honningbi - det havde jeg aldrig set før og det er meget dramatisk.
Min far med en admiral på ryggen på en af vores fototure. Det er lidt sjovt.

Den lilleildfugl er en utrolig smuk lille sommerfugl. De gule farver er dominerende både i forgrund og baggrund.
Et dårligt foto - men er ret vild med ænder og denne ælling og de grå farver i vandet, er lidt specielle.
En skøn og kold vinterdag ved Storebælt - og til Jer unge fra efter klimakrisen - det hvide er sne :-)
Den sødeste hund man kan forestille sig - stor som en elefant - blid som et lam.
Dette er et af de gamle billeder, som jeg stadig er glad for. Det var en dejlig naturdag.