velkommen til danske insekter


Pelsdyravlpelsdyravlminkavlmink i bur
Foto Anima og Henrik Louis


Dette punkt er jeg gået uden om længe. Jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg skal sige. Vi skriver 2020 og vi er verdens største producent af minkpels - vi holder små intelligente rovdyr i bitte små bure, hvor de overhovedet ikke får dækket noget som helst naturligt behov. De fodres med mos fra andre døde dyr for slutteligt, at blive gasset og lavet til pelskvaster og jakker.

Altså intet fornuftigt overhovedet - jeg mener, man skulle spise en mink, hvis man vil gå med deres pels.

Først her for kort tid siden blev den sidste rævefarm nedlagt - det troede jeg, i min naivitet var sket for længe siden.

Jeg har, så længe jeg kan huske, kæmpet imod pelsdyravl. Det er en fuldstændig meningsløs branche. Den gavner nogle få og det mener jeg - minkavlerne har 800 bedrifter, hvor der er minimun 1 fuldtidsansat og højt sat beskæftiger de måske 3.000 mennesker mest østeuropæer og med Kopenhagen Fur som deres flagskib - da Lindø lukkede var der der tilknyttet over 6.000 mennesker.


minkpels - bagsiden af luksus


Nu kommer Coronaen så ind i billedet. Man har i årevis vidst, at der er en stor sandsynlighed for forskellige Corona virus kan opformeres i mink besætninger og muterer til ukendte varianter - indtil videre er det gået godt - nu går det knap så godt. Man ved ikke helt hvorfor mink så let bliver smittet og ligeså let spreder smitten og når man så har så mange dyr på så lidt plads, så er der potientale for en super spredning - ovenikøbet med en variant, man ikke helt kender og selvom man siger, at den ikke er mere farlig end den "alm. corona", så kan der jo sagtens komme en mutation, som har helt andre egenskaber.

Der sker altid en masse forskellige mutationer af virus også uden for minkfarmene, men mink er bare en super vært og antallet af mink gør det til en potentiel sundhedsfarlig situation.

Wuhan - Nordjylland - træls sammenligning, men vel ikke helt ude i hampen. Vi slæber dem bare ikke ind og sælger dem på torvet i Frederikshavn.

Jeg håber, at alle kan se alvoren. Jeg understreger lige igen, at jeg inden Corona også var stærk modstander af pelsdyrproduktion på grund af dyrevelfærd.

Kilde: danskeinsekter.dk


minkfarm
Foto: danskeinsekter.dk


Regeringen har så håndteret det åndssvagt - uden at have lovgivningen på plads og det er virkeligt alvorligt. Men at man som opposision bruger det så tviv om forskningsresultater og international viden, det er sku at spille hasard med vores og resten af verdens sundhed.

Hørte lige Tage Pedersen, som næsten fik det til at lyde, som om det var beredsskabsstyrelsen folk i beskyttelses dragter, som var skyld i at smitten var eksploderet - year right - han er lavet af samme legoklodser, som toppen i Dansk Landbrug.

Rasmus Jarlov - Alex Vanopslagh - Sophie Løhde - Morten Løkkegaard - Pernille Vermund - selv Lars Løkke Rasmussen og resten af den blå opposision står i kø på Twitter for at fordømme regeringen om deres lovsjusk og det er helt ok - det er helt væk fra skiven, at de ikke har deres lovgrundlag i orden - men de udtaler sig også om forskningsresultater, som jeg næsten vil vædde på, at de ikke har forstand på.

Det er ægte liberalisme - penge før mennesker.......

Alex Vanopslagh lægger ovenikøbet et "nuttet" billede op af et par mink - ja - sandheden kommer i mange variationer.........


Men jeg kan da lige give ham et par billeder til modvægt og dem må han da gerne bruge på Twitter

mink sådan er detmink
Foto: earthboddies - djurrattsalliansen.dk


Jakob Ellemann-Jensen har åbenbart haft besøg af Tage Pedersen fra Copenhagen Fur, som jo er en fuldstændig objektik part i sundheds og virus debatten NOT.

Kilde: danskeinsekter.dk


Man kunne blive ved her er et uddrag fra artikel i Information

"I juli, efter de tre første udbrud af coronavirus på danske minkfarme, forsøgte SSI at lave en liste over alle, der har en relation til en minkfarm: ejere, familiemedlemmer og ansatte. SSI ville opfordre alle med forbindelse til minkfarmene til at lade sig teste en gang om ugen, og ideen var, at man dagligt ville kunne sammenkøre denne liste med resultaterne fra landets testcentre og på den måde overvåge smittespredningen i minkbranchen.

SSI skrev derfor to gange i løbet af juli til landets 926 minkavlere via deres virksomheders e-Bokse og bad dem om oplysninger om deres ansatte. Men kun én af minkavlerne udleverede oplysningerne, fremgår det af notaterne.

De manglende oplysninger har haft konsekvenser for myndighedernes arbejde. I et notat fra SSI dateret den 4. september fremgår det blandt andet, at de smittede minkbesætninger findes »sent i forløbet«, og at »dette skal sammenholdes med, at den i juli måned iværksatte forespørgsel om frivillig udlevering af medarbejderoplysninger ikke er efterkommet".

Kilde: information.dk


I mere end syv måneder har landbruget fløjet østarbejdere ind og ud af Danmark uden corona-tests. Mens alle danskere har måttet afspritte hænder, holde afstand og bære mundbind har minkfabrikanter, svineproducenter og gartnerier hentet tusinder af medarbejdere fra smitteplagede lande i Østeuropa uden den mindste kontrol.

Mens Danmark var hermetisk lukket i foråret, fløj Wizz Air fire ugentlige ruter med østarbejdere ind og ud af Billund. Da nedlukningen af Danmarks grænser var allermest barsk i foråret – og de fleste lufthavne lå tomme hen – var der stadig livlig trafik med østarbejdere til dansk landbrug ind og ud af Billund.

Især minkindustrien benytter sig af østarbejdere i henhold til en undersøgelse fra Aarhus Universitet.
æ

Kilde: gylle.dkPelsindustrien - en industri der lever på myter
Nogle ønsker at tro, at deres pels er produceret uden, at dyr er blevet skadet. Nogle vil gerne tro, at pelsdyrene har levet et lykkeligt liv og fået en smertefri død, inden de blev til modetøj. Nogle er så optagede af at tro, at de undlader at tænke.

Et bur til to mink er blot 30 cm bredt. Mink i bur viser klare tegn på adfærdsforstyrrelser: Omkring 15% af dyrenes vågne tid, på 6 timer i døgnet, går med tvangsadfærd. Tvangsadfærd kan bl.a. være, at dyrene bider i buret eller deres egen pels i frustration, vandrer hvileløst rundt eller er fuldkommen apatiske. De dyr, som reagerer med passivitet, kan være dem, som lider mest, da de ikke kan få udløb for deres frustration.

Industrien hævder at blank pels er et tegn på trivsel. Høj pelskvalitet kan opnåes til trods for ringe velfærd. Foderet, der består af korn, fisk og slagteriaffald, har stor betydning: Om efteråret øges kulhydratindholdet i forhold til proteinindholdet - hvilket gør pelsen blank.

Hvalpene dræbes, når de er ca. 6-7 måneder gamle. Avlsdyrene er henvist til farmomgivelser i op til 6 år, før de pelses.

Gasning fremstilles ofte som en human drabsmetode. Videnskabelige undersøgelser har dog vist, at mink har en stærk aversion mod gassen, hvilket gør døden pinefuld.

EU-kommissionen anerkender, at metoderne til at dræbe dyrene er smertefulde, men har valgt ikke at forbyde dem af kommercielle hensyn.

Kilde: anima.dk

l
minkavl bedrifter og økonomi


Jeg så også en på TV, som sagde, at det var fuldstændig forfærdeligt at man skulle aflive alle de dyr - men HOV - det gør man sku da hvert år - på samme måde. Mellem 12.000.000 - 15.000.000 mink bliver gasset hvert år. HVERT ENESTE ÅR. Prøv lige at sige det højt for dig selv - 15.000.000 mink bliver gasset for at blive til et luksus produkt - jo jo.

Kilde: danskeinsekter.dk